Lukomiru s ljubavlju

Danas na moj rođendan želim se još jednom zahvaliti Lukomiru, na fantastičnom životnom poklonu, iskustvu i proputovanju koje mi je omogućio i uzvratiti na način da izabrane fotografije nastale u proteklim godinama ustupim bez naknade ustanovama, organizacijama i medijima na korištenje u svrhu turističke promocije Lukomira.

Lukomir je danas u dobrim rukama i sjajnom perspektivom u okviru projekta Most Beautiful Villages of Bosnia and Herzegovina

A ja sam se odazvao novom pozivu: OZ – Obecana Zemlja Permaculture Homestead. Obećana zemlja je projekt koji smo započeli u Blagaju koji ima misiju da podiže ekološku svijest, promovira i štiti naše prirodne ljepote, pitke smaragdne rijeke i vode, čuva autohtone sorte i sjemena i promovira zdravlje, zaštitu i obnovu tla organskim uzgojem hrane.

Tome želimo podučavati našu djecu i ono što smatramo najvažnijim u ovom trenutku jeste rad sa našim najmlađima.

S tim u vezi inauguracioni projekt Obećane zemlje jeste pokretanje škole za male organske povrtlare pod nazivom „Vitezovi OZ-a“ s ciljem da naše najmlađe vratimo u prirodu, od malih nogu podižemo ekološku svijest i ukazujemo na potrebu očuvanja prirode, tla i vode.

Za sve vas koji želite saznati više o projektu, web stranica je u izradi, a više info možete pronaći na FB stranici OZ – Obecana Zemlja Permaculture Homestead ili Instagram i TikTok profilu: obecanazemlja

Ujedno pozivam sve vas širom BiH i svijeta, organizacije i fizička lica, koji biste se željeli priključiti tom projektu ili imate mogućnost da pomognete njegovu realizaciju da nam/mi se javite.

Selekcija fotografija Lukomira je urađena, zainteresovane ustanove, organizacije i mediji mi se mogu obratiti direktno putem poruka ili emaila: sead.sasivarevic@hotmail.com odnosno broja telefona +38761507058.

Neke od fotografija prilažem u ovom postu.

Vas molim da podijelite ovu informaciju onima za koje znate da postoji potreba ili želja za fotografijama.

Lukomir će vam biti zahvalan <3

Na kraju dopustite mi da se zahvalim svim našim sjajnim ženama na postojanju i poželim predivan i sretan 8. mart.