Drugi ja

Drugi ja, je lični projekt, serija foto-video reportaža o ljudima koji su doživjeli svojevrsnu transformaciju. Ljudi koji prolaze kroz ovaj proces određeni period prije transformacije osjećaju veliko nezadovoljstvo sobom, poslom koji obavljaju, karijerom koju su postigli i generalno načinom na koji žive. Promjene koje se dešavaju u čovjeku i njegovoj okolini su često ekstremne i praćene gubitkom posla, razvodima i totalnoj transformaciji ličnosti i životnog stila. Proces prati ponovnu samospoznaju, tzv. reset na nove postavke. On je u svojim počecima izuzetno težak, i osobe koje prolaze kroz njega se suočavaju sa brojnim teškoćama, nerijetko zdravstvenih ili finansijskih do nerazumijevanja najbliže okoline, porodice i prijatelja. Ipak oni koji istraju, pronalaze novu motivaciju, novu paradigmu, vrijednosti i sasvim novo životno opredjeljenje koje uglavnom prate osjećaji sreće i samoispunjenja.
U reportažama susrećem osobe u BiH, različitih spolova i društvenog backgrounda, koje povezuju slična iskustva u procesu transformacije, nelagodama i strahovima kroz koje su prošli te postignućima i osvrtu na život nakon što su izrasli u drugog ja.
Sugovornici su obični ljudi, naši prvi poznanici, prijatelji, susjedi/komšije koji su prošli kroz fazu života koja je uobičajena za veliki broj ljudi. Međutim i nažalost suočeni sa brojnim poteškoćama i strahovima mnogi odustanu od borbe i potrage za unutarnjom srećom i ispunjenjem odnosno pronalaskom svog drugog ja, mireći se sa okolnostima u kojima se nalaze.